ads

Monday 15 October 2012

Felix Baumgartner a intrat in istorie



        Felix Baumgartner a intrat in istorie 

Australianul a depasit viteza sunetului si a stabilit doua recorduri mondiale . Duminica in jurul orei 21.08 acesta a sarit de la aproximativ 39.000 metri deasupra statului New Mexico,a depasit viteza sunetului , stabilind un record mondial .


Felix Baumgartner a avut in timpul coborarii o viteza de 1.342,8 de kilometri pe ora depasind astfel viteza sunetului , care este de 1.227,6 kilometri pe ora . El se poate mandrii ca fiind prima persoana din lume care depaseste viteza sunetului , fara a se afla intr-un avion .



Felix a urcat in stratosfera intr-o capsula presurizata ,trasa de un balon urias cu heliu , dupa care a fost in cadere libera timp de peste patru minute .
El a doborat recordul saltului cu parasuta in cadere libera detinut in 1960 de un fost colonel in aviatia americana ,Joe Kittinger.
Momentele de dupa saritura au fost critice . Pozitia corpului sau a avut un rol crucial , pentru a-i permite acestuia sa respire . Daca ar fi cazut si s-ar fi rotit prea repede ,Felix ar fi putut sa sufere probleme la ochi , creier si sistemului cardiovascular .
Coborarea australianului a durat 9 minute si 3 secunde , din care 4 minute si 19 secunde in cadere libera , inainte de deschiderea parasutei .




No comments:

Post a Comment