ads

Saturday, 20 October 2012

Proud EuropeChiar daca e criza Europa are in continuare cele mai prospere orase din lume .


Chiar daca Europa se confrunta cu ceea mai mare criza financiara de la formarea UE , totusi Europa se poate mandrii avand in continuare in top cele mai prospere orase din lume .

Pragul Natiunilor Unite a intocmit un top cu cele mai prospere 25 de orase ale, lumii dintre care 19 aflanduse in Europa iar 9 dintre ele folosesc moneda euro oficiala . 
Pe locul 1 se afla Viena , oras care a trecut prin foarte multe perioade dificile de-a lungul crizei un loc preferat de emigranti care cautau cu disperare un loc de munca pentru ei si familile lor . 
De ce orasele europene sunt printre cele mai prospere ????? Ei bine raspunsul e foarte simplu , Felul in care se masoara prosperitatea unui oras . Indicele folosit are in vedere 5 mari dimensiuni : productivitate , calitatea vietii, egalitatea si incliuziunea sociala, dezvoltarea infrastructurii si sustenabilitatea mediului inconjurator .
 Orasele europene investesc sume impresionate in infrastructura iar acest lucru se reflecta perfect in calitatea drumurilor , cailor ferate si mijloacelor de transport in comun , printre cele mai bune din lume .

Clasamentul celor mai prospere orase din lume : 

1 VIENA 
2 NEW YORK

  

3 TORONTO

4 LONDRA5 STOCKHOLM6 HELSINKI 7 DUBLIN 8 OSLO 9 PARIS


10 TOKYO 11 MELBOURNE12 AUCKLAND13 AMSTERDAM 


14 ZURICH


15 COPENHAGA16 BRUXELLES

17 BARCELONA  
18 MILANO19 VARSOVIA20 LISABONA 21 BUDAPESTA 22 ATENA 23 PRAGA 


 24 SEUL25 MOSCOVA

Si acum intrebarea vine firesc :)  . De ce in primele 25 de orase nu avem nici un oras din "mandra tara Romania " ?? :) Probabil la aceasta  intrebare ar trebui sa ne raspunda guvernatii nostri , care au stat la putere timp de 22 de anisori . 


No comments:

Post a Comment