ads

Saturday 20 October 2012

Proud Europe



Chiar daca e criza Europa are in continuare cele mai prospere orase din lume .


Chiar daca Europa se confrunta cu ceea mai mare criza financiara de la formarea UE , totusi Europa se poate mandrii avand in continuare in top cele mai prospere orase din lume .

Pragul Natiunilor Unite a intocmit un top cu cele mai prospere 25 de orase ale, lumii dintre care 19 aflanduse in Europa iar 9 dintre ele folosesc moneda euro oficiala . 
Pe locul 1 se afla Viena , oras care a trecut prin foarte multe perioade dificile de-a lungul crizei un loc preferat de emigranti care cautau cu disperare un loc de munca pentru ei si familile lor . 
De ce orasele europene sunt printre cele mai prospere ????? Ei bine raspunsul e foarte simplu , Felul in care se masoara prosperitatea unui oras . Indicele folosit are in vedere 5 mari dimensiuni : productivitate , calitatea vietii, egalitatea si incliuziunea sociala, dezvoltarea infrastructurii si sustenabilitatea mediului inconjurator .
 Orasele europene investesc sume impresionate in infrastructura iar acest lucru se reflecta perfect in calitatea drumurilor , cailor ferate si mijloacelor de transport in comun , printre cele mai bune din lume .

Clasamentul celor mai prospere orase din lume : 

1 VIENA 




2 NEW YORK

  

3 TORONTO





4 LONDRA



5 STOCKHOLM



6 HELSINKI 



7 DUBLIN 



8 OSLO 



9 PARIS


10 TOKYO 



11 MELBOURNE



12 AUCKLAND



13 AMSTERDAM 


14 ZURICH


15 COPENHAGA



16 BRUXELLES





17 BARCELONA  




18 MILANO



19 VARSOVIA



20 LISABONA 



21 BUDAPESTA 



22 ATENA 



23 PRAGA 


 24 SEUL



25 MOSCOVA

Si acum intrebarea vine firesc :)  . De ce in primele 25 de orase nu avem nici un oras din "mandra tara Romania " ?? :) Probabil la aceasta  intrebare ar trebui sa ne raspunda guvernatii nostri , care au stat la putere timp de 22 de anisori . 


No comments:

Post a Comment