ads

Wednesday, 10 October 2012

Somajul conduce la Sinucidere

               
               
                Somajul conduce la Sinucidere 

Un studiu cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale , arata cum fiecare crestere cu 10% a somajului a dus la o marire cu 1,4% a ratei suicidului la barbati in schimb la femei nefiind inregistrat.Se pare ca numarul de sinucideri a crescut alarmant in randul barbatilor in ultimi 3 ani datorita crizei economice .
Efectul mai pregnant asupra barbatilor are la baza arhetipurile sociale potrivit carora rolul barbatului este de a asigura traiul zilnic al familiei . Se pare ca in perioade tulburi, barbatii sunt mult mai expusi decat femeile la depresie si suicid.
In Romania , patru din cinci sinucideri au ca victime barbati . Potrivit INML in 2011 , in Romania s-au inregistrat 2.784 de sinucideri din care 81 % fiind barbati . "Barbatii refuza sa accepte ideea ca pot suferii prin depresie , iar fiecare zi care trece aduce o crestere exponentiala a riscului de sinucidere ". a declarat dr Marius Geanta ,director general KOL Medical Media .
Speranta medie de viata in UE, pentru barbati , este de 76 de ani ,fata de femei de 82 de ani . Si in materie de boala barbati sunt pe primu loc, se pare ca 700.000 de barbati mor anual de cancer ,300.000 de infarct iar 180.000 din cauza unui accident vascular cerebral .Astept parerile voastre la sectiunea de comenturi .

No comments:

Post a Comment