ads

Wednesday 10 October 2012

Somajul conduce la Sinucidere

               
               
                Somajul conduce la Sinucidere 

Un studiu cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale , arata cum fiecare crestere cu 10% a somajului a dus la o marire cu 1,4% a ratei suicidului la barbati in schimb la femei nefiind inregistrat.



Se pare ca numarul de sinucideri a crescut alarmant in randul barbatilor in ultimi 3 ani datorita crizei economice .
Efectul mai pregnant asupra barbatilor are la baza arhetipurile sociale potrivit carora rolul barbatului este de a asigura traiul zilnic al familiei . Se pare ca in perioade tulburi, barbatii sunt mult mai expusi decat femeile la depresie si suicid.
In Romania , patru din cinci sinucideri au ca victime barbati . Potrivit INML in 2011 , in Romania s-au inregistrat 2.784 de sinucideri din care 81 % fiind barbati . "Barbatii refuza sa accepte ideea ca pot suferii prin depresie , iar fiecare zi care trece aduce o crestere exponentiala a riscului de sinucidere ". a declarat dr Marius Geanta ,director general KOL Medical Media .
Speranta medie de viata in UE, pentru barbati , este de 76 de ani ,fata de femei de 82 de ani . Si in materie de boala barbati sunt pe primu loc, se pare ca 700.000 de barbati mor anual de cancer ,300.000 de infarct iar 180.000 din cauza unui accident vascular cerebral .



Astept parerile voastre la sectiunea de comenturi .

No comments:

Post a Comment