ads

Thursday, 11 October 2012

NIKON D7000

                    
                   Prezentare Nikon D7000Astazi vorbim despre un DSLR produs de Nikon, denumit, D7000 care pare sa aiba specificatii asemenatoare cu modelul semi-profesional D300S si chiar se pare ca la unele specificatii acesta reuseste sa il depaseasca .
D7000 se aseamana cu D90 din punct de vedere al dimensiunilor si al asezarii butoanelor , dar construit cu mai multa grija si cu materiale mai solide . Carcasa este fabricata dintr-un aliaj de magneziu invelita in zonele atinse fregvent de mana utilizatorului cu un cauciuc subtire placut la atingere.


Dimensiunile "jucariei" sunt de 132mm x 77mm x105 mm. Senzorul este dezvoltat de Nikon impreuna cu cei de la Sony si ofera 16,2 mega-pixeli .Odata cu noua rezolutie acesta mai aduce si inbunatatiri la sensibilitatea luminoasa, cu ISO intre 100 si 6400 standard, cu posibilitatea de extindere pana la 25.600.


Sistemul de luminozitate si focalizare este nou si sunt cu mult peste cele prezente la D90. "Jucaria" ofera 39 de puncte de focalizare si un nou model de urmarire a focalizarii prin analiza atat a contrastului cat si a culorilor subiectului .
Pe partea de video sta extreb de bine filmand full HD (1920x1080) 24fps iar pe durata filmarii poate sa mentina AF(auto-focus)  .

Mai jos aveti prezentat un clip realizat cu aceasta "jucarie" .Slotul SD pentru acest device a fost dublat . Viewfinde-ul acopera 100% din imaginea pe care urmeaza sa o produca , spre diferenta de majoritatea modelelor competitiei,ce acopera pana la 95% din imagine .
Dar e momentul sa vorbim si despre mici "problemutze" din punct de vedere al orgonomiei. Butoanele nu sunt atat de concrete la atingere , astfel ca in timp ce camera este in dreptul ochiului anumite functii importante nu pot fi accesate .
Din punct de vedere al fotografiei ,fotografierea continua suporta 6 cadre pe secunda pentru primele 22 de cadre .

In concluzie este un DSLR superb ,detaliile sunt atent lucrate ,zgomotul de imagine foarte redus,focalizare excelenta.
D7000 e o alegere potrivita pentru utilizatorii entry-level,se comporta foarte bine in conditii de lumina precara, este foarte rapid ,iar utilizatorii mid-range ar trebui sa se gandeasca serios la acest model ca o optiune importanta

Pretul lui D7000 (body+ 18-55VR) este de 5000 RON .

Photo down :)


No comments:

Post a Comment