ads

Tuesday 13 November 2012

Trei pasi spre sanatate



 Trei pasi simpli pentru a te mentine tanar si sanatos


Pasul 1 :
Curata mereu tastatura calculatorului si a telefonului 

Tastatura calculatorului contine in medie 25.000 de germeni microbieni , de 300 de ori mai mult decat colacul unei toalete publice . De asemenea tastatura telefonului ...care prezinta stafilococi nepatogeni, care isi au originea in flora naturala a pielii . Acestia din urma pot fi foarte periculosi daca au conditii prielnice . Infectarea aparatului se produce de cele mai multe ori datorita inprumutarea telefonuluii intre prieteni ,pentru a vedea poze , a asculta melodii sau a-si nota numere de telefon .

Pasul 2 :
Aveti foarte mare grija la fumat 

Circa 5 % din cazurile de cancer pulmonar sunt cauzate de fumatul pasiv . Adica acei oameni care isi petrec foarte mult timp langa cei ce fumeaza ....Daca fumezi incearca sa eveti fumatul langa prietenii,colegii de servici . Un studiu facut in Statele Unite arata faptul ca a crescut cu 23 % rata mortalitatii in randul barbatilor cu probleme cardiace care aveau neveste fumatoare .
Fumatul provoaca : accidente cerebrale , dependenta ,conjunctivita , gustul si mirosul se altereaza , culoarea dintilor se schimba sepateaza si fac tartru ,creste riscul de gingivita.poate provoca cancer la buze -gat-laringe.circulatia periferica proasta ,boli vasculare,cancer pulmonar ,pneumonie ,asm ,slabirea arterelor,atac de cord.

Pasul 3 :
Incearca sa limitezi consumul de carne 

Sunt aproape 50 de ani in care studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne . Ei spun ca un adult nu ar trebui sa ingereze mai mult de 120 grame carne de vita pe saptamana .




No comments:

Post a Comment